HAAGLANDEN chiropractie

Zwangeren

Zwanger zijn & Chiropractie

Behandelen tijdens je zwangerschap

Chiropractie kan tijdens de zwangerschap veel voordelen bieden voor zowel de moeder als de baby.

Het is een veilige en effectieve manier om de wervelkolom en het zenuwstelsel van de moeder te ondersteunen en te optimaliseren, wat kan leiden tot een comfortabelere zwangerschap en bevalling.

Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam van de moeder veel veranderingen, waaronder hormonale veranderingen en veranderingen in de structuur van de wervelkolom en het bekken.

Deze veranderingen kunnen leiden tot pijn en ongemak, vooral in de onderrug en het bekken.

Voordelen chiropractie tijdens zwangerschap

Wat zijn de voordelen?

Chiropractie kan helpen bij het verminderen van deze symptomen door de wervelkolom en het bekken in de juiste uitlijning te brengen en de zenuwfunctie te verbeteren.

Een ander voordeel van chiropractie tijdens de zwangerschap is dat het kan helpen bij de positionering van de baby. Als de wervelkolom van de moeder uitgelijnd is, kan dit de juiste positie van de baby in de baarmoeder bevorderen, waardoor de kans op een stuitligging wordt verminderd.

Bovendien kan chiropractie de kans op complicaties tijdens de bevalling verminderen en kan het de bevalling vergemakkelijken door het bekken te ontspannen en de bewegingsvrijheid te vergroten.

Het is belangrijk om een ​​gecertificeerde chiropractor te raadplegen die ervaring heeft met het behandelen van zwangere vrouwen, omdat de behandelingstechnieken kunnen variëren afhankelijk van de fase van de zwangerschap.

FAQ

Veelgestelde vragen

Ja zeker, Er verandert veel in het lichaam tijdens de zwangerschap. De gewichtstoename, verandering van houding en hormonale veranderingen hebben een duidelijke invloed op de ligamenten in het lichaam. Dit kan rug- en bekkenklachten veroorzaken die een nadelig effect op het dagelijks leven kunnen hebben.

Door het gebruik van veilige en subtiele technieken die aangepast zijn aan de zwangere vrouw kan ervoor zorgen dat de wervelkolom en het bekken goed blijven functioneren tijdens de zwangerschap wat een positieve invloed kan hebben op de bevalling.

Chiropractie kan u tijdens iedere fase van de zwangerschap helpen. Door de verschillende, aangepaste technieken kunnen we u veilig behandelen tot op de dag van bevalling.

Ja, vanaf de geboorte kunnen baby’s al behandeld worden. Dit gebeurt met milde technieken, die niet vergelijkbaar zijn bij behandelingen van volwassenen. De behandelingen zijn veilig en kunnen een positieve werking hebben op uw baby bij bepaalde klachten. Klachten die wij vaak in de praktijk zien zijn: Voorkeurshoudingen, Huilbaby’s en (borst)voedingsproblemen.

In principe kan er vanaf de geboorte behandeld worden.

Ja, Kinderen kunnen ook goed geholpen worden door de chiropractor. Denk dan aan hoofdpijnklachten, rugpijn als gevolg van de groeispurt en blessures van het sporten.

Ja, Baby’s worden behandeld door middel van aangepaste behandeltechnieken die subtiel en zacht zijn.

Eerste consult: €60. Vervolgconsulten €50

Wij adviseren iedere zes maanden een controle voor de wervelkolom bij kinderen.

De behandelfrequentie verschilt per kind en klacht.

Afspraak maken

Contact opnemen?