HAAGLANDEN chiropractie

Lumbale Scoliose

Lumbale Scoliose behandelen

Wat is een lumbale scoliose?

Lumbale scoliose is een medische aandoening waarbij de wervelkolom zijwaarts kromt in de lumbale (onderrug) regio van de wervelkolom. Dit kan leiden tot een ongelijke verdeling van het lichaamsgewicht, ongelijke schouders, bekkenkanteling, en rugpijn.

 Lumbale scoliose kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals aangeboren afwijkingen, neuromusculaire ziekten, of trauma. 

De behandeling hangt af van de ernst van de kromming en kan variëren van chiropractie, fysiotherapie tot het dragen van een korset of operatie. .

Lumbale Scoliose behandelen

Ontstaan lumbale scoliose

Lumbale scoliose kan op verschillende manieren ontstaan. In sommige gevallen is het aangeboren en ontwikkelt het zich tijdens de foetale ontwikkeling. Andere oorzaken zijn onder meer neuromusculaire aandoeningen, zoals spierdystrofie of cerebrale parese, die de spieren en zenuwen aantasten die verantwoordelijk zijn voor de wervelkolom en kunnen leiden tot abnormale kromming.

Sommige gevallen van lumbale scoliose kunnen ook worden veroorzaakt door een abnormale groei van de wervelkolom, zoals bijvoorbeeld bij juveniele scoliose. Bovendien kan een verkeerde houding of zwaarlijvigheid bijdragen aan de ontwikkeling van lumbale scoliose.

In sommige gevallen is er geen duidelijke oorzaak voor de ontwikkeling van lumbale scoliose. Dit wordt idiopathische scoliose genoemd, en het is de meest voorkomende vorm van scoliose bij kinderen en adolescenten.

Symptonen

Hoe herken je lumbale scoliose

Rugpijn
Veranderingen in houding
Moeilijkheden met bewegen
Afspraak maken

Contact opnemen?