HAAGLANDEN CHIROPRACTIE

Gonstead Chiropractie

het gonstead systeem

De 5 componenten

X-RAYS

In het Gonstead-systeem zijn volledige wervelkolom, zowel A-P als zijaanzichten. Films over de volledige...

PALPATION

Zowel statische als bewegingspalpatie wordt gebruikt in Gonstead Chiropractie om gebieden van betrokkenheid nauwkeurig...

INSTRUMENTION

Klassiek wordt een instrument met dubbele sonde (nervoscoop of Delta-T) gebruikt om een ​​bilaterale...

VISUALIZATION

We houden rekening met alle informatie die we van de patiënt kunnen krijgen door...

Wat is Gonstead Chiropractie?

Hoe is Gonstead Chiropractie ontstaan?

Gonstead Chiropractie is ontstaan in 1923, toen een chiropractor genaamd Dr. C.S. Gonstead zijn praktijk begon in Mount Horeb, Wisconsin (USA). Inmiddels is de Gonstead methode door meer dan 550 chiropractors in onder andere Europa, Azië, Noord-Amerika en Australië vertegenwoordigd.

Wie was Dr. Clarence Gonstead?

Een pioneer binnen de Chiropractie.

Clarence Selmer Gonstead was een bekende chiropractor en grondlegger van de Gonstead-methode, een specifieke techniek binnen de chiropractie. 

Dr. Gonstead begon zijn carrière als chiropractor in de jaren 1920 en richtte zijn eigen praktijk op in Mount Horeb, Wisconsin, waar hij zijn unieke benadering van chiropractie ontwikkelde en verfijnde.

Hij was bekend om zijn uitgebreide kennis van anatomie, fysiologie en biomechanica, en zijn precieze en specifieke aanpassingen van de wervelkolom. Dr. Gonstead besteedde veel aandacht aan het lokaliseren en corrigeren van wervelblokkades, waarbij hij gebruikmaakte van röntgenfoto’s en andere diagnostische hulpmiddelen om de exacte locatie van de blokkade te bepalen.

De Gonstead-methode staat bekend om zijn grondige evaluatie en behandeling van de wervelkolom. Dr. Gonstead gebruikte verschillende technieken om de wervelkolom in balans te brengen en de druk op de zenuwen te verminderen, waaronder de bekende “Gonstead Adjustment”.

Wie was Dr. Clarence Gonstead?

Een pioneer binnen de Chiropractie.

Deze aanpassingstechniek omvat specifieke handmatige correcties van de wervelkolom, waarbij de patiënt in een specifieke positie wordt geplaatst om de blokkade nauwkeurig te corrigeren.

Dr. Gonstead was een pionier in de chiropractie en wordt beschouwd als een van de grondleggers van de moderne chiropractie. Zijn toewijding aan het begrijpen van de anatomie, fysiologie en biomechanica van het lichaam, evenals zijn nauwkeurige en specifieke aanpassingstechnieken, hebben bijgedragen aan de ontwikkeling en evolutie van de chiropractie als een waardevolle vorm van gezondheidszorg.

De Gonstead-methode wordt wereldwijd gebruikt door chiropractoren die zijn benadering willen volgen.

Waarom kiezen voor de Gonstead methode?

De Gonstead Methode.

Gonstead Chiropractie is een specifieke techniek die zich richt op het nauwkeurig identificeren en corrigeren van problemen in de wervelkolom en andere gewrichten van het lichaam.

Er zijn verschillende voordelen aan het kiezen van Gonstead Chiropractie als behandelmethode:

  1. Nauwkeurigheid: Gonstead Chiropractie gebruikt verschillende diagnostische hulpmiddelen om de oorzaak van het probleem nauwkeurig te lokaliseren.

  2. Personalisatie: Door het gebruik van diagnostische hulpmiddelen zoals röntgenfoto’s kan de behandeling worden afgestemd op de individuele behoeften van de patiënt.

  3. Effectieve vermindering van symptomen: De aanpak van Gonstead Chiropractie kan op een effectieve wijze verlichting bieden van pijn en andere symptomen, zoals stijfheid en beperkte mobiliteit.

  4. Verbetering van de algehele gezondheid en welzijn: Gonstead Chiropractie kan helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid en welzijn.  Dit kan ontstaan door de wervelkolom en andere gewrichten specifiek te corrigeren, wat kan leiden tot een betere houding, betere mobiliteit en minder pijn.

Bij Haaglanden Chiropractie hebben wij ervaring om volgens de Gonstead Methode te behandelen.

Afspraak maken

Contact opnemen?