HAAGLANDEN chiropractie

Thoracic Outlet Syndroom

Wat is thoracic outlet syndroom?

Wat is TOS?

Thoracic Outlet Syndroom (TOS) is een aandoening die gepaard gaat met pijn, tintelingen en verminderde gevoeligheid in de armen, schouders, nek en handen. 

Het komt meestal voor als gevolg van compressie van de bloedvaten, zenuwen of spieren in de thoracale regio, waardoor de bloedstroom naar de armen, schouders en handen wordt beperkt. 

De symptomen kunnen omvatten pijn in de schouders, nek, armen, handen, rug en borst, tintelingen en doofheid in de armen, verminderde kracht in de armen, handen en schouders, en zwakte in de handen. 

Af en toe gaan deze klachten gepaard met vermoeidheid, duizeligheid en hoofdpijn. Chiropractie kan een uitkomst zijn bij TOS klachten. 

TOS klachten behandelen

Behandeling

Thoracic Outlet Syndroom (TOS) is een aandoening waarbij de zenuwen en/of bloedvaten die door de thoracale uitgang lopen, een smalle doorgang tussen de nek en de schouder, bekneld raken. 

Dit kan leiden tot symptomen zoals pijn, tintelingen, gevoelloosheid en zwakte in de arm, schouder en nek, evenals hoofdpijn en verminderde spierkracht. 

Chiropractie kan een holistische benadering bieden voor het verlichten van symptomen van Thoracic Outlet Syndroom.

Symptomen

Hoe herken je Thoracic Outlet Syndroom?

Pijn bij optillen van de armen
Verminderde gevoeligheid
Vermoeidheid in de armen
Pijn in de nek of schouders
Verminderde polsreflexen
Zwelling of verdikking van de vingers
Afspraak maken

Contact opnemen?