HAAGLANDEN Chiropractie

Uw eerste consult

Het vraaggesprek

Eerste consult

Zodra u voor het eerst onze praktijk bezoekt zullen wij beginnen met het eerste consult. Dit bestaat uit een uitgebreid vraaggesprek waarin u kunt uitleggen wat de reden is voor uw bezoek. Om een goed beeld te krijgen van de algehele situatie zal de chiropractor u specifieke vragen stellen over de klachten die aanwezig zijn, medische geschiedenis en algemene gezondheid. 

Na het vraaggesprek, zal de chiropractor beginnen aan het onderzoek met als doel de oorzaak van de klacht te achterhalen. Het onderzoek bestaat uit neurologische, orthopedische en specifieke chiropractische testen. 

Hierbij wordt niet alleen het pijnlijke deel onderzocht, maar ook andere gewrichten en spieren, omdat de locatie van de pijnklachten niet altijd de oorzaak hoeft te zijn. Het lichaam is namelijk één geheel. 

Het komt regelmatig voor dat er aanvullend onderzoek (röntgen, musculoskeletale echografie) noodzakelijk is om een goede diagnose te stellen. Deze vervolgstappen worden altijd samen met u besproken. 

Aan het einde van het eerste consult wordt altijd eerlijk verteld of wij kunnen helpen bij uw klachten, of niet. 

bespreken behandelplan

Tweede consult

Na het eerste consult zal de chiropractor een behandelplan opstellen aan de hand van de verzamelde gegevens.

Tijdens het tweede consult zal de chiropractor de tijd nemen om de bevindingen en het behandelplan te bespreken. Behandeling wordt pas opgestart na uw toestemming.

Afspraak maken

Contact opnemen?