HAAGLANDEN chiropractie

Ziekte van Bechterew

Ziekte van bechterew behandelen

Ziekte van Bechterew

De ziekte van Bechterew, ook bekend als spondylitis ankylopoetica, is een chronische inflammatoire reumatische aandoening die voornamelijk de wervelkolom aantast. De ziekte van Bechterew kan ook andere delen van het lichaam aantasten, zoals de heupen, knieën, enkels en schouders.

De ziekte van Bechterew wordt gekenmerkt door ontsteking van de gewrichten tussen de wervels in de wervelkolom en kan leiden tot fusie van deze gewrichten, wat stijfheid en verminderde flexibiliteit veroorzaakt. Andere symptomen van de ziekte van Bechterew zijn pijn en zwelling in de gewrichten, vermoeidheid, koorts en gewichtsverlies.

Ziekte van bechterew behandelen

Ontstaan Ziekte van Bechterew

De exacte oorzaak van de ziekte van Bechterew is nog niet bekend, maar wetenschappers geloven dat het een complexe aandoening is waarbij genetische, immunologische en omgevingsfactoren betrokken zijn.

Het hebben van bepaalde genen, met name het HLA-B27-gen, wordt geassocieerd met een verhoogd risico op het ontwikkelen van de ziekte van Bechterew. Wetenschappers denken dat dit gen het immuunsysteem beïnvloedt en leidt tot de ontsteking die wordt gezien bij de ziekte van Bechterew.

Afspraak maken

Contact opnemen?