HAAGLANDEN chiropractie

Whiplash

Whiplash behandelen

Wat is een whiplash?

Een whiplash is een snelle, onverwachtse beweging van het hoofd zonder dat het ergens tegenaan botst. In een zeer kort moment wordt de halswervelkolom extreem uitgerekt en achterover gebogen. 

Deze beweging, die vaak het gevolg is van een auto-ongeluk, wordt een whiplash genoemd. De klachten die hieruit voortvloeien zijn zeer divers. 

Er kunnen acuut klachten ontstaan, maar ook pas na een paar dagen, maanden of zelfs jaren.

HAAGLANDEN CHIROPRACTIE

Behandeling

Bij Haaglanden Chiropractie werken wij met drie fases van herstel bij het behandelen van Whiplash klachten.

Niet alleen is de mobiliserende fase, stap 1, van belang om van de pijn af te komen, maar ook stap 2 en 3, de spierversterkende fase en onderhoudsfase. 

Het gehele traject focust niet alleen op klachtvermindering maar ook op het preventieve aspect, het voorkomen van de klachten.

HAAGLANDEN CHIROPRACTIE

Oorzaken whiplash

Wanneer er een zwakke plek in de rug is ontstaan, zal deze plek als eerste worden aangesproken bij fysieke belasting. Om ervoor te zorgen dat de lichamelijke belasting over het gehele lichaam goed wordt verdeeld, is er stabiliteit nodig. 

Stabiliteit is te verkrijgen middels het trainen van de kleine spiergroepen. Wanneer deze spiergroepen goed kunnen samenwerken met andere spiergroepen, komt er souplesse in het bewegen. Rugklachten kunnen hiermee tegen worden gegaan.

Symptomen

Hoe herken je whiplash?

Pijnlijke, stijve nek
Uitstralende pijn
Hoofdpijn, schouderklachten
Gedragsverandering
Duizeligheid
Misselijkheid
Afspraak maken

Contact opnemen?