HAAGLANDEN chiropractie

RSI klachten

RSI-klachten behandelen

Chiropractie op Hoog Niveau

RSI is een veel voorkomend probleem. Door vele herhalende belastingen kunnen klachten ontstaan en dat is precies wat de vertaling van RSI is namelijk repetive strain injury. RSI-klachten worden veel behandeld door de chiropractor bij Haaglanden chiropractie. Echter, is de chiropractie behandeling niet alleen van belang maar ook het kijken naar hoe deze RSI-klachten kunnen worden voorkomen, denk hierbij aan het vermijden van prikkelende activiteiten als ook het uitvoeren van oefeningen en houdingsadviezen.

RSI-klachten behandelen

Ontstaan RSI

Het lange tijd herhalen van dezelfde activiteit kan tot lichamelijk klachten leiden, dit noemen we bijvoorbeeld RSI. Onlangs wordt er een nieuwe term gebruikt namelijk KANS (Klachten aan de Arm, Nek en Schouder). Voor het gemak gebruiken we in deze tekst de bekende term RSI.

Om het ontstaan van RSI-klachten uit te leggen gebruiken we een voorbeeld. Het muizen (computer) is op zich een lichte inspanning. Echter, gebruik je continu hetzelfde spiertje en gewricht. Ook deze weefsels kunnen overbelast raken. Deze spieren en weefsels hebben wel voedingstoffen nodig en moeten afvalstoffen kwijt kunnen. Mocht door de aanhoudende handeling er net iets meer irritatie of schade ontstaan dan het lichamelijk herstel, dan resulteert dit geleidelijk in een klacht. De doorbloeding wordt slechter en de spier raakt geïrriteerd. Uiteindelijk zijn dit hele kleine microblessures bij elkaar die uiteindelijk leiden tot die spreekwoordelijke druppel: de pijnklacht. Vervolgens is elke handeling, het klikken op de muis in dit geval te zwaar en te pijnlijk.

Symptonen

Hoe herken je RSI?

Golfarm/golferselleboog
Gameboy duim
Tennisarm/tenniselleboog
Nek- en middenrugklachten.
Pijnlijke knie na het sporten
Afspraak maken

Contact opnemen?