HAAGLANDEN chiropractie

Hoofdpijn en migraine

hoofdpijn behandelen

Hoofdpijnklachten?

Hoofdpijn. Ongeveer 3.5 miljoen van de Nederlanders heeft er wel eens last van. Een pijnlijke hoofdpijn die niet zomaar over gaat en soms zelfs dagen kan duren. 

Dit heeft veel impact op de kwaliteit van leven en kan daarom als een enorme belemmering worden beschouwd. Vaak zijn er al vele pogingen gewaagd aan het bestrijden van de hoofdpijn. Medicatie, rust en therapie zijn gangbare middelen om hoofdpijn tegen te gaan. 

Hoofdpijn is een veelvoorkomend gezondheidsprobleem dat invloed kan hebben op de dagelijkse activiteiten en de levenskwaliteit van mensen. 

Er zijn verschillende soorten hoofdpijn, zoals spanningshoofdpijn, migraine en cervicogene hoofdpijn, die vaak worden veroorzaakt door spanning, stress, houdingsproblemen, letsel aan de nek of andere factoren. 

Naast conventionele medische behandelingen kan chiropractie een waardevolle holistische benadering zijn voor pijnverlichting bij hoofdpijn.

Behandelen migraine

Migraine

Migraine is een vorm van chronische hoofdpijn die gepaard gaat met symptomen zoals misselijkheid, overgevoeligheid voor licht en geluid, en visuele verstoringen. 

Chiropractie richt op de diagnose en behandeling van aandoeningen van het musculoskeletale systeem, vooral de wervelkolom en het zenuwstelsel. Hierdoor kan een chiropractor een uitkomst bieden bij migraineklachten. 

Chiropractors kunnen ook andere behandelmethoden toepassen, zoals mobilisatietechnieken, spierontspanningstechnieken, oefentherapie, houdingsadvies, stressmanagement en leefstijladvies, om de algehele gezondheid en welzijn van de patiënt te verbeteren,.

Symptomen

Hoe herken je hoofdpijn en migraine?

Zeurende hoofdpijn
Voorhoofd of bij de oogkassen
Constante pijn of periodes
Afspraak maken

Contact opnemen?