HAAGLANDEN chiropractie

Wat is chiropractie?

Wat is Chiropractie?
Bewezen effectief.

Chiropractie is een geneeswijze die richt op het diagnosticeren, behandelen en preventie van stoornissen van het bewegingsapparaat en de effecten van deze stoornissen op het functioneren van het zenuwstelsel en de algemene gezondheid. 

Onder bewegingsapparaat verstaan wij alle delen van het lichaam waarbij gewrichten, spieren, pezen en ligamenten betrokken zijn, alles waarmee wij ons lichaam kunnen bewegen. 

De wervelkolom omvat en beschermt een belangrijk deel van het zenuwstelsel. Stoornissen in het functioneren van de wervelkolom worden blokkades genoemd. Deze kunnen het zenuwstelsel beïnvloeden en diverse klachten veroorzaken. 

Door middel van veilige, subtiele manuele en manipulerende technieken worden de blokkades aan de wervelkolom opgeheven. De druk wordt hierdoor minder op de gewrichten, zenuwen en spieren, waardoor patiënten minder pijn en meer bewegingsvrijheid ervaren. Diverse onderzoeken wereldwijd duiden aan dat chiropractie bij lage rug-, nek-, en hoofdpijnklachten effectief kan zijn.

Aanbod

Klachten die wij behandelen

Haaglanden chiropractie behandelt een breed scala aan klachten. Deze klachten omvatten onder meer hoofdpijn, nek en rugpijn, ischias, schouder en armklachten, knie en enkelklachten, whiplash, sportletsels, spanningsgerelateerde klachten en meer.

Kinderen en Tieners

Preventieve zorg

Medische klachten

De geschiedenis van Chiropractie
Oorsprong chiropractie in Amerika.

In verschillende culturen is al eeuwenlang bekend dat het behandelen van de wervelkolom diverse klachten kan verhelpen om de algemene gezondheid te bevorderen.

De huidige vorm van chiropractie is ontstaan in Amerika omstreeks 1895. Hierbij ontdekte D.D. Palmer dat behandelingen aan de wervelkolom een positieve invloed op de algemene gezondheid hadden. Zijn zoon B.J. Palmer ontwikkelde dit verder tot een universitaire studie waardoor chiropractie zich snel uitbreiden. 

Eind jaren 60 vestigde in Nederland de eerste chiropractor en in 1975 werd de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) opgericht. 

In de afgelopen 30 jaar heeft de chiropractie een sterke groei gemaakt, doordat meer patiënten een chiropractor bezoeken. Momenteel telt Nederland meer dan 300 chiropractoren en dit aantal breidt zich in Nederland snel uit vanwege de sterk toegenomen vraag.

Afspraak maken

Contact opnemen?