HAAGLANDEN chiropractie

Voorkeurshouding baby's

Voorkeurshouding baby's

Wat zijn voorkeurshouding baby's?

Voorkeurshouding bij baby‘s is de voorkeur van de baby voor een bepaalde lichaamshouding. Dit kan verschillen van baby tot baby, maar vaak hebben baby‘s een voorkeur voor een specifieke houding om te slapen, voeden, knuffelen en spelen. Baby‘s hebben vaak de neiging om hun armen en benen op te vouwen, hun rug te krommen en hun hoofd te draaien naar een bepaalde kant. Sommige baby‘s hebben de neiging om hun knieën op te trekken, hun armen gespreid te houden of hun handen op hun borst te plaatsen. Andere baby‘s kunnen hun armen buiten hun lichaam houden of hun benen zwaaien wanneer ze worden geknuffeld.

FAQ

Veelgestelde vragen

Ja zeker, Er verandert veel in het lichaam tijdens de zwangerschap. De gewichtstoename, verandering van houding en hormonale veranderingen hebben een duidelijke invloed op de ligamenten in het lichaam. Dit kan rug- en bekkenklachten veroorzaken die een nadelig effect op het dagelijks leven kunnen hebben.

Door het gebruik van veilige en subtiele technieken die aangepast zijn aan de zwangere vrouw kan ervoor zorgen dat de wervelkolom en het bekken goed blijven functioneren tijdens de zwangerschap wat een positieve invloed kan hebben op de bevalling.

Chiropractie kan u tijdens iedere fase van de zwangerschap helpen. Door de verschillende, aangepaste technieken kunnen we u veilig behandelen tot op de dag van bevalling.

Ja, vanaf de geboorte kunnen baby’s al behandeld worden. Dit gebeurt met milde technieken, die niet vergelijkbaar zijn bij behandelingen van volwassenen. De behandelingen zijn veilig en kunnen een positieve werking hebben op uw baby bij bepaalde klachten. Klachten die wij vaak in de praktijk zien zijn: Voorkeurshoudingen, Huilbaby’s en (borst)voedingsproblemen.

In principe kan er vanaf de geboorte behandeld worden.

Ja, Kinderen kunnen ook goed geholpen worden door de chiropractor. Denk dan aan hoofdpijnklachten, rugpijn als gevolg van de groeispurt en blessures van het sporten.

Ja, Baby’s worden behandeld door middel van aangepaste behandeltechnieken die subtiel en zacht zijn.

Eerste consult: €60. Vervolgconsulten €50

Wij adviseren iedere zes maanden een controle voor de wervelkolom bij kinderen.

De behandelfrequentie verschilt per kind en klacht.

Symptonen

Hoe herken je voorkeurshouding baby's?

Een baby die meestal in dezelfde houding wordt gehouden
Een baby die alleen in een bepaalde hoek wordt gedraaid
Een baby die comfort zoekt bij bepaald speelgoed
Afspraak maken

Contact opnemen?