HAAGLANDEN chiropractie

Huilbaby's en kolieken

Huilbaby's en kolieken

Wat zijn huilbaby's en kolieken

Huilbaby‘s en kolieken zijn baby‘s die meer huilen dan de gemiddelde baby. Huilbaby‘s huilen vaak meer dan 3 uur per dag, terwijl kolieken meestal langer dan 3 uur per dag huilen. Dit kan gepaard gaan met andere symptomen zoals krampen, gas en buikpijn. Veel ouders hebben moeite om de oorzaak van deze problemen te achterhalen. Soms kan het bijvoorbeeld om een allergie gaan, maar ook een onregelmatig voedingspatroon, stress of zelfs een overgevoeligheid voor licht of geluid.

FAQ

Veelgestelde vragen

Ja zeker, Er verandert veel in het lichaam tijdens de zwangerschap. De gewichtstoename, verandering van houding en hormonale veranderingen hebben een duidelijke invloed op de ligamenten in het lichaam. Dit kan rug- en bekkenklachten veroorzaken die een nadelig effect op het dagelijks leven kunnen hebben.

Door het gebruik van veilige en subtiele technieken die aangepast zijn aan de zwangere vrouw kan ervoor zorgen dat de wervelkolom en het bekken goed blijven functioneren tijdens de zwangerschap wat een positieve invloed kan hebben op de bevalling.

Chiropractie kan u tijdens iedere fase van de zwangerschap helpen. Door de verschillende, aangepaste technieken kunnen we u veilig behandelen tot op de dag van bevalling.

Ja, vanaf de geboorte kunnen baby’s al behandeld worden. Dit gebeurt met milde technieken, die niet vergelijkbaar zijn bij behandelingen van volwassenen. De behandelingen zijn veilig en kunnen een positieve werking hebben op uw baby bij bepaalde klachten. Klachten die wij vaak in de praktijk zien zijn: Voorkeurshoudingen, Huilbaby’s en (borst)voedingsproblemen.

In principe kan er vanaf de geboorte behandeld worden.

Ja, Kinderen kunnen ook goed geholpen worden door de chiropractor. Denk dan aan hoofdpijnklachten, rugpijn als gevolg van de groeispurt en blessures van het sporten.

Ja, Baby’s worden behandeld door middel van aangepaste behandeltechnieken die subtiel en zacht zijn.

Eerste consult: €60. Vervolgconsulten €50

Wij adviseren iedere zes maanden een controle voor de wervelkolom bij kinderen.

De behandelfrequentie verschilt per kind en klacht.

Symptonen

Hoe herken je huilbaby's en kolieken?

Lange uren huilen
Moeite hebben met voeden
Plotselinge gekke buien van huilen
Overgevoeligheid voor prikkels
Scherpe, luidruchtige huil
Opgezette buik
Afspraak maken

Contact opnemen?