HAAGLANDEN chiropractie

Het KISS-syndroom

Het kiss-syndroom

Wat is het KISS-syndroom?

KISSsyndroom is een afkorting voor het Kleine Kinderen Syndroom van Stress en Overbelasting. Het is een syndroom dat optreedt bij kinderen tussen de leeftijden van 4 en 8 jaar die te veel stress en overbelasting ervaren. De symptomen kunnen variëren van lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, buikpijn en hartkloppingen, tot emotionele reacties, zoals tranen, rage en angst. Het is belangrijk dat ouders en andere volwassenen leren omgaan met het KISSsyndroom bij kinderen, zodat de kinderen de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben om de stress en overbelasting te kunnen verminderen.

FAQ

Veelgestelde vragen

Ja zeker, Er verandert veel in het lichaam tijdens de zwangerschap. De gewichtstoename, verandering van houding en hormonale veranderingen hebben een duidelijke invloed op de ligamenten in het lichaam. Dit kan rug- en bekkenklachten veroorzaken die een nadelig effect op het dagelijks leven kunnen hebben.

Door het gebruik van veilige en subtiele technieken die aangepast zijn aan de zwangere vrouw kan ervoor zorgen dat de wervelkolom en het bekken goed blijven functioneren tijdens de zwangerschap wat een positieve invloed kan hebben op de bevalling.

Chiropractie kan u tijdens iedere fase van de zwangerschap helpen. Door de verschillende, aangepaste technieken kunnen we u veilig behandelen tot op de dag van bevalling.

Ja, vanaf de geboorte kunnen baby’s al behandeld worden. Dit gebeurt met milde technieken, die niet vergelijkbaar zijn bij behandelingen van volwassenen. De behandelingen zijn veilig en kunnen een positieve werking hebben op uw baby bij bepaalde klachten. Klachten die wij vaak in de praktijk zien zijn: Voorkeurshoudingen, Huilbaby’s en (borst)voedingsproblemen.

In principe kan er vanaf de geboorte behandeld worden.

Ja, Kinderen kunnen ook goed geholpen worden door de chiropractor. Denk dan aan hoofdpijnklachten, rugpijn als gevolg van de groeispurt en blessures van het sporten.

Ja, Baby’s worden behandeld door middel van aangepaste behandeltechnieken die subtiel en zacht zijn.

Eerste consult: €60. Vervolgconsulten €50

Wij adviseren iedere zes maanden een controle voor de wervelkolom bij kinderen.

De behandelfrequentie verschilt per kind en klacht.

Symptonen

Hoe herken je het KISS-syndroom?

Slapeloosheid
Concentratieproblemen
Vermoeidheid
Hoofdpijn
Spierspanning
Depressie
Afspraak maken

Contact opnemen?